רבות נאמר על השפעתו של האוכל על חיינו, על שילובו עם רגשות, חוויות, על יחסינו המורכבים עם אוכל ועל הויכוח הנושן האם מזון נועד להיות פונקציונאלי או שאנו אמורים לעסוק בו ולהתענג עליו כפי שרבים מאתנו עושים.
כך או כך, אין ספק שכאשר מדובר בטיול לחו"ל, האוכל מהווה חלק ניכר בחוויה, ומשמש צינור נוסף לחיבור לתרבות המקומית. בעוד ששיטוט ואכילה בשווקי המזון המקומיים יחברו לאותנטיות שבתרבות המקום, יש את אלו שלא יוותרו על ביקור במסעדת שף יוקרתית שביכולתה להציע יתר עניין ואיכות, לצד החיבור לטעמי המקום.
בפנינו מספר המלצות למסעדות אשר, איך לא, מצריכות הזמה ותכנון מראש:
- מסעדת נומה- קופנהגן. המסעדה קיימת כעשר שנים ומככבת כבין הטובות בעולם. בתמורה למחיר קבוע לאדם נהנים הסועדים מתפריט טעימות עשיר בן כ-20 מנות יחודיות ומפתיעות אשר עשויות כולן מחומרי גלם משובחים אשר מיובאים מגרינלנד הקפואה וכוללים: פרטיות, עשבי תיבול, חזזיות וקליפות עצים. במתפריט מנות מעוררות מחלוקת כגון: טרטר בקר עם נמלים. אך טרם נשמעה מחלוקת ומילת ביקורת על ידי מי שביקר וסעד במקום.
- אל סייאר דה קאן רוקה, ג'ירונה, ספרד. מסעדה קטנה ומשפחתית שהפכה למותג קולינארי. מטבח קטלוני משובח המנוהל על ידי שלושה אחים ומציע מגוון מנות מקוריות תוך שילוב יינות משובחים וקינוחים מפנקים.
- אוסטריה פרנצ'סקנה, מודנה, איטליה. התעלות מפתיעה על כל הציפיות הגבוהות ממילא מהמטבח האיטלקי. שילוב מעניין של חומרי גלם איטלקיים מסורתיים לצד יצירתיות ואומץ של שף המעניק לכל מנה פרשנות אישית.
- מירזור, הריביירה הצרפתית. בתפריט מצומצם ומשתנה מדי יום ניתן למצוא מטבח המשלב את חומרי הגלם וצורות הבישול האיטלקיות לצד המנות המוכרות מהמטבח הצרפתי. תענוג לחיך.
- דינר, לונדון. תפריט אמיץ ומוזר המוגש במחירים יקרים אפילו ביחס למסעדות יוקרה, לצד דרישת השף לסבלנות אין קץ שכן מדובר בארוחה שאורכה חמש שעות בקירוב. האוכל משובח ומעניין ואינו דומה לשום מנה שתתקלו בה במקום אחר. חוויה מסוג אחר. לאמיצים וחובבי השונה.
- ונדום, ברגיש גלאדבך, גרמניה. בתוך ארמון מעוצב הצופה אל נוף מרהיב, הפכו שני שפים צעירים את האוכל הגרמני השמן והכבד, למזון מעודן וערב לחיך. מנות מסורתיות קיבלו פרשנות אירופאית קלילה וסוחפות למסעדה תיירים מרחבי העולם.
- מוגריץ, סן סבסיטאן, צפון ספרד. שף יצירתי שאוהב להפתיע ומוציא ממטבחו מנות מעוצבות ביד אומן, שלא על חשבון איכותן וטעמן הנפלא. מומלץ ביותר.
- פיאצה דומו, אלבה, איטליה. שילוב מרתק של מטבח צפון איטלקי עממי וחם לצד מטבח מולקולרי עכשווי. התוצאה היא מנות איכותיות, מחממות ומשביעות המעוצבות להפליא ומשאירות טעם של עוד.
- לאטלייה סן ג'רמיין, פריז. אחת משמונה מסעדות ברחבי העולם הנושאות שם זהה ושייכות לאותו שף, אך מסעדה זו היושבת בפריז היא ספינת הדגל וזכתה לביקורות ותשבוחות בעולם כולו. מנות צרפתיות קלאסיות שזכו לפרשנות אישית של שף מקורי ומיוחד. שילובים מעניינים בין מטבחים ושימוש בחומרי גלם מצוינים.
- Fifteen לונדון. מסעדתו של השף המפורסם ג'יימי אוליבר, המתמחה במנות דגל ממטבחי הים התיכון. עיצוב פשטני ביחס למצופה, אך אוכל משובח וקינוחים שגורמים לחזור שוב ושוב.